Ιστορία

 

 

 Η εταιρεία Agrifreda Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 2000 από τον κ. Ιωάννη Σινιόσογλου και δραστηριοποιείται στον τομέα των κατεψυγμένων προϊόντων (φρούτων και λαχανικών) και στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής. 

• Το 2002, η AGRIFREDA ΑΒΕΕ μεταφέρεται σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις 50.000 τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων 20.000 είναι οι μονάδες παραγωγής, κατάψυξης και αποθήκευσης και 3000 τετραγωνικά μέτρα αφορούν βιολογικό καθαρισμό επεξεργασίας λυμάτων. Η έδρα της Agrifreda Α.Β.Ε.Ε, βρίσκεται στην πλούσια αγροτική τοποθεσία της Αριδαίας, όπου σε περίμετρο 20 χιλιομέτρων καλλιεργούνται φρούτα όπως κεράσια, κάστανα, ροδάκινα, βερίκοκα, φράουλες κ.λπ. και λαχανικά, όπως αρακάς, φασολάκια, πατάτες, κρεμμύδια, σπανάκι, πράσα και άλλαΗ AGRIFREDA ΑΒΕΕ. είναι η μόνη εταιρεία στην ελληνική επικράτεια που κατέχει την τεχνογνωσία επεξεργασίας κάστανων, μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη παραγωγήΠαράλληλα, αναπτύσσει και επεξεργάζεται το μεγαλύτερο μέρος των φρούτων και λαχανικών που πουλάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

• Το 2003, η AGRIFREDA ΑΒΕΕ, ολοκλήρωσε μια νέα αίθουσα παραγωγής για την επεξεργασία φρούτων και την παραγωγή γλυκών και  κατάφερε να είναι στην πρώτη πεντάδα των εταιρειών ως μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα.

• Το 2005, επεκτάθηκε χτίζοντας νέους ψυκτικούς θαλάμους και αίθουσες συσκευασίας και τυποποίηση άρτια εξοπλισμένες με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. 

• Το 2009, AGRIFREDA ΑΒΕΕ.  ολοκλήρωσε  την κάθετη μονάδα παραγωγής και καλλιέργειας κηπευτικών από τον αγρό μέχρι και την  τυποποίηση - συσκευασία τους 

• Το 2012, η AGRIFREDA ΑΒΕΕ, αγόρασε ένα εργοστάσιο στην Αθήνα και βρίσκεται στη διαδικασία εργασιών με σκοπό την επέκτασης  της με υποκατάστημα στην Αθήνα. 

• Το 2013, ολοκλήρωσε τη γραμμή παραγωγής κρέμας φουντουκιού- πραλίνας. 

• Το 2014, η AGRIFREDA ΑΒΕΕ., αγόρασε μια νέα παραγωγική μονάδα ιδρύοντας το δεύτερο υποκατάστημα στην περιοχή της Κρύας  Βρύσης του Νομού Πέλλας με σκοπό της επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στον τομέα των κατεψυγμένων προϊόντων. 

• To 2015 η AGRIFREDA ΑΒΕΕ επεκτάθηκε, ιδρύοντας τρίτο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Έδεσσας. Η κύρια παραγωγική δραστηριότητα του υποκαταστήματος είναι η παραγωγή και τυποποίηση εμφιαλωμένου νερού.